Artikelen en Persberichten

Deze website is een verzameling van een groot aantal artikelen en persberichten. De artikelen worden mbv ARTICULUS.nl op deze website geplaatst.

Wilt u ook persberichten over het internet verspreiden? Ga dan ook naar ARTICULUS.nl !

Waarom hebben we zoveel stress?

april 4, 2019

In de afgelopen jaren zijn we steeds gelukkiger geworden volgens rapportcijfers. We hebben ook niet echt iets om over te zeiken eigenlijk. In Nederland hebben we het vrij goed. Onze normen en waarden zitten op de goede plek. Zo kan iedereen bijvoorbeeld naar een dokter als er iets gebeurd en we hebben allemaal recht op een educatie. We werken over het algemeen voor een redelijk goed salaris en tijdens het werk wat we doen (als het niet zwart wordt gedaan) hebben we recht op pauze.

Dus over het algemeen heeft de gemiddelde Nederlander het vrij goed. Bijna iedereen gaat in zijn of haar leven wel eens op vakantie naar het buitenland, al is het België. Vooral de mensen met een bovengemiddeld salaris hebben het goed. Maar waarom horen we dan steeds meer over burn-outs en depressie in ons kikkerlandje?

Ook al hebben we het over het algemeen heel erg goed in ons landje is de werkdruk vaak wel hoog. Vooral onder studenten is de vraag naar therapie gegroeid. We krijgen heel veel opdrachten die vaak heel veel energie vereisen. Ook is het leven voor ons moeilijker geworden als je kijkt naar financiën. Studeren is duurder geworden en we zitten allemaal in het nieuwe leenstelsel. Ook gaan de huizenprijzen omhoog terwijl de salarissen vrijwel hetzelfde zijn gebleven.

Vroeger was er een vrij groot taboe rond het gaan naar een psycholoog. Mensen vonden je dan een zwakkeling en dachten vaak dat je echt een paar steekjes los had zitten. Gelukkig voor ons is dat nu niet meer zo.

De meeste vraag voor psychologie is in de randstad, maar dat is ook logisch aangezien daar de meeste mensen wonen. Maar het kan ook zijn dat het komt, omdat de meeste ‘heftige’ banen zich daar afspelen. Denk maar eens aan bestuursfuncties of de advocatuur. Op Google zijn veel gezochte zoekwoorden in het kader van therapie: ‘goede psycholoog Amsterdam’ of ‘psychologen Den Haag’.

Previous post:

Next post: