VvE beheer in Amsterdam voor woningen uitgelegd

Zodra u eigenaar bent van een woning dat deel uitmaakt van een wooncomplex waar meerdere eigenaars zijn bent u automatisch lid van de VvE. Maar heeft u zich wel eens afgevraagd wat een VvE nou eigenlijk doet? In dit artikel gaan wij daar meer over vertellen! Bent u daarnaast nog op zoek naar VvE beheer in Amsterdam? Voor VvE beheer Amsterdam bent u aan juiste adres bij de Amsterdamse VvE beheerder. Deze VvE beheerder is namelijk al meer dan 20 jaar actief in de regio van Amsterdam. Door middel van het leveren van maatwerk en snelle communicatie weten zij zich te onderscheiden van de concurrenten.

Wat doet de VvE

De VvE of verenging van eigenaren is een orgaan dat zich ontfermt over het technische en financiële beheer van het wooncomplex. De constructen van dit orgaan kunt u vinden in de splitsingsakte. In deze splitsingsakte vind men vaak dezelfde constructen omdat dit naar model wordt ingevuld. Vaak zijn dit: het bestuur, de vergadering (ALV), de voorzitter en de kascommissie. Omdat niet iedereen kennis en tijd heeft om het financiële of technische beheer aan het wooncomplex uit te voeren wordt hier vaak een VvE beheerder voor ingeschakeld. Deze VvE beheerder heeft dus geen statutaire bevoegdheden. De beheerder is namelijk niet opgenomen in de Splitsingsakte.

Dit doet de VvE beheerder

Een VvE beheerder krijgt taken toebedeelt door “de vergadering”. De taken van het VvE kunnen hier dus worden uitbesteed aan de beheerder. Zij zullen bijvoorbeeld de administratie en het incasseren van servicekosten op zich nemen. Daarnaast verricht de VvE beheerder ook het bouwkundig beheer van het wooncomplex. Denk aan het inspecteren van het gebouw en een plan opstellen om onderhoud te plegen aan het gebouw. Ook het verduurzamen van het gebouw is steeds vaker onderdeel van dit plan.

What do you want to do ?

New mail