Artikelen en Persberichten

Deze website is een verzameling van een groot aantal artikelen en persberichten. De artikelen worden mbv ARTICULUS.nl op deze website geplaatst.

Wilt u ook persberichten over het internet verspreiden? Ga dan ook naar ARTICULUS.nl !

Technologie door de jaren heen

oktober 12, 2018

Vroeger moest alles met de hand worden gedaan. Er was nog geen technologie die ze wat werk uit de handen kon nemen. Tegenwoordig is dat anders. Door de komst van elektriciteit en dergelijke is het deze dagen mogelijk machines en robots te bouwen die het werk voor je doen. Ze zijn ondertussen niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Er zijn allerlei technologische snufjes ontdekt die het leven net een stukje makkelijker maken. Veel van deze dingen zijn gewoon in ieders huis te vinden. Ook in bedrijven en fabrieken is het werk erg vereenvoudigd.  

De fabrieken in het speciaal. Vroeger werd alles met de hand gedaan. Het werd pas makkelijker na de tweede industriële revolutie. Hierin werden machines gebouwd die het werk sneller konden doen. Hierdoor kon er meer geproduceerd worden in een kortere tijd. Hierdoor werden de spullen goedkoper en konden meer mensen het kopen. Door deze ontwikkeling begonnen steden te groeien. Arbeiders wilden het liefst zo dicht mogelijk bij de fabriek wonen. Kleine bedrijfjes op het platteland konden niet meer op tegen de grote bedrijven in de stad. Ze gingen failliet en de boeren verhuisden ook naar de stad. Het leven in de steden ging achteruit door het gebrek aan een rioleringssysteem en heersende ziektes. Het was geen prettige tijd om in te leven. 

Tegenwoordig zijn er nog steeds fabrieken, maar het is niet meer zo dramatisch als toen. Er zijn allerlei apps en programma’s die je helpen in het werk. Met een goede urenregistratie app krijg je aan het einde van de maand altijd de goede salarisstrook in de mail. We hoeven ons gelukkig geen zorgen meer te maken over kinderarbeid of 15 uur per dag werken. Hierover zijn duidelijke regels gemaakt en in de grondwet gezet. Nu maar hopen dat uiteindelijk niet al het werk wordt overgenomen door robots… 

Previous post:

Next post: