Artikelen en Persberichten

Deze website is een verzameling van een groot aantal artikelen en persberichten. De artikelen worden mbv ARTICULUS.nl op deze website geplaatst.

Wilt u ook persberichten over het internet verspreiden? Ga dan ook naar ARTICULUS.nl !

Sociaal werk

april 5, 2019

Wanneer je ervan houdt om mensen te helpen is een baan in de sociale sector misschien iets voor jou. In Nederland is er een grote groep mensen die het financieel niet helemaal op orde heeft. Dit kan komen door allerlei redenen. Als schuldhulpverlener kun je deze mensen helpen om er weer bovenop te komen. Je helpt deze mensen met het in kaart brengen van de schuldeisers en de bedragen die zij nog krijgen.

 

Wanneer dit je een interessante baan lijkt, kun je beginnen als trainee schuldhulpverlener. Deze dankbare baan zorgt ervoor dat meer mensen weer terugkomen in een stabiele financiële situatie. Deze baan brengt vaak een positieve en sociale werksfeer met zich mee. Opdrachten die je krijgt zijn erg afwisselend en daardoor blijft je baan altijd interessant. Je weet van tevoren nooit wat je volgende week te wachten staat.

 

Zoals hierboven genoemd kunnen je werkzaamheden enorm variëren. Zo kan het zo zijn dat je cliënten coacht tijdens hun traject. Zij kunnen op jou terugvallen en je helpt deze mensen om stap voor stap weer in een stabiele situatie terecht te komen. Daarbij maak je ook afspraken met de schuldeisers. Je communiceert deze afspraken helder richting de klanten en jij bent vanaf dan de contactpersoon van hen allebei.

 

Wanneer je deze functie wilt bekleden is het een pre als je flexibel en nieuwsgierig bent. Daarnaast is het belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan en ervoor zorgt dat deze mensen jou vertrouwen. Binnen dit vakgebied kun je altijd verhalen en ervaringen uitwisselen met collega’s. Op deze manier kunnen jullie dingen van elkaar opsteken en leren om zo nog beter te worden in het werk wat je doet.

 

Wil je de uitdaging aangaan en mensen helpen om financieel weer sterk in hun schoenen te staan? Solliciteer dan nu via de vacature schuldhulpverlener.

Previous post:

Next post: