Artikelen en Persberichten

Deze website is een verzameling van een groot aantal artikelen en persberichten. De artikelen worden mbv ARTICULUS.nl op deze website geplaatst.

Wilt u ook persberichten over het internet verspreiden? Ga dan ook naar ARTICULUS.nl !

Radio 538 in de spotlights

oktober 16, 2014

Radio 538 is sinds 1992 in de lucht en wordt beschouwd als de populairste radiozender van Nederland. De luisteraars zijn vooral volwassenen tussen de 20 en 49 jaar die graag pop-, dance- en R&B-muziek luisteren. Radio luisteren naar 538 is ook mogelijk via een internet radio Nederland, maar waar komt dit populaire radiostation eigenlijk vandaan?

De radiozender is ooit begonnen als een zusterstation van Sky Radio genaamd Sky Hits. Na een aantal maanden besloot de zender op eigen initiatief verder te gaan. Onder leiding van Lex Harding werd Radio 538 opgericht. De naam stamt af van de golflengte waarop de boot van Radio Veronica hun radiozender uitzond. In ruim tien jaar tijd wist de radiozender zich flink omhoog te werken en een groot marktaandeel te bemachtigen. Het ligt momenteel tussen de tien en twaalf procent. De radiozender heeft tevens meerdere jaren de Marconi award verdiend voor beste radiozender.

Het ochtendprogramma op Radio 538 is Evers staat op. Dit programma wordt uitgezonden op de doordeweekse dagen tussen zes en tien uur ’s morgens en zaterdag tussen acht uur ’s morgens en twaalf uur ’s middags. Dit programma wordt om tien uur overgenomen door Greatest Hits van tien uur ’s morgens tot twaalf uur ’s middags. Om twaalf uur wordt Dane Doet ’t uitgezonden tot twee uur ’s middags wat opgevolgd wordt door 538 Hitzone tot vier uur ’s middags. In de namiddag kan er geluisterd worden naar Ruuddewild.nl. Deze show wordt uitgezonden van maandag tot en met donderdag van vier uur ’s middags en zeven uur ’s avonds.

Naast fungeren als radiozender organiseert Radio 538 veel evenementen. Zo is 538 Schoolawards opgericht om een prijs uit te reiken aan de leukste school van Nederland en Turn up the Beach georganiseerd om strandfeesten mogelijk te maken. Dit laatste was overigens een succes en wordt jaarlijks herhaald. De Schoolawards zijn helaas in 2012 tot een einde gekomen.

Previous post:

Next post: