Artikelen en Persberichten

Deze website is een verzameling van een groot aantal artikelen en persberichten. De artikelen worden mbv ARTICULUS.nl op deze website geplaatst.

Wilt u ook persberichten over het internet verspreiden? Ga dan ook naar ARTICULUS.nl !

Leef met zorg voor het milieu

maart 7, 2019

Global warming is een serieus probleem en wij dragen hier met zijn allen aan bij. Zo is bijvoorbeeld de weg naar een gasloos Nederland nog een hele lange. Zonde eigenlijk, want eigenlijk moeten we de aarde zo lang mogelijk zo goed mogelijk behandelen. Vaak denken mensen in eerste instantie dat het erg veel tijd en energie kost om milieubewuster te gaan leven. Dit hoeft echter lang niet altijd zo te zijn. Zo kun je al met kleine dingen een groot verschil maken voor het milieu. Met de tips die ik in dit artikel geef, kun je stap voor stap beginnen met duurzamer leven.

Als je er écht geen moeite voor wilt doen, kun je ervoor kiezen om geld te doneren aan organisatie die goede voornemens hebben omtrent het milieu. Ook al is dit weinig moeite, het kan toch een groot verschil maken. Hoe meer geld deze organisatie inzamelen, hoe meer zij voor het milieu kunnen betekenen.

Een tweede tip is om minder vaak de auto te pakken. Af en toe lijkt het wel of iedereen altijd maar de auto pakt. Zelfs voor een stukje wat makkelijk aan te fietsen of zelfs te lopen is. Alle uitstoot van deze auto’s is ontzettend milieubelastend. Als andere optie zou je bijvoorbeeld met iemand kunnen carpoolen naar werk. Als iedereen dit altijd zou doen hebben we al de helft minder auto’s op de weg. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met het openbaar vervoer te gaan, of gewoon even lekker te gaan lopen of fietsen.

Tot slot zijn wij vaak gewend om de verwarming lekker warm te zetten. Echter, dit is erg slecht voor het milieu en hier zijn dan ook meerdere alternatieven voor. Zo kun je ervoor kiezen om thuis gewoon lekker met een dikke trui onder een dekentje te gaan zitten, is nog gezellig ook! Als je denkt echt niet zonder verwarming te kunnen, kun je overstappen op een warmtepomp. Zo’n pomp is een stuk milieuvriendelijker en jij kan lekker in een warm huis zitten.

Previous post:

Next post: