Artikelen en Persberichten

Deze website is een verzameling van een groot aantal artikelen en persberichten. De artikelen worden mbv ARTICULUS.nl op deze website geplaatst.

Wilt u ook persberichten over het internet verspreiden? Ga dan ook naar ARTICULUS.nl !

Kosten van een hybride warmtepomp

maart 13, 2019

Er zijn steeds meer mensen die investeren in een warmtepomp. De warmtepomp cv kosten zijn lager dan wanneer je overstapt op een warmtepomp die een cv of HR ketel overbodig maakt. Het gebruik maken van een warmtepomp is beter voor het milieu door een lagere uitstoot van CO2 en bovendien bespaar je ook op je energiefactuur. Ook zijn warmtepompen niet alleen goed voor verwarmen maar kunnen ze ook nog eens koelen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp en de kosten hiervan? Dat staat allemaal in dit artikel.

 

De kosten van een warmtepomp

Er zijn verschillende soorten warmtepompen en dus ook verschillende kosten. De goedkoopste warmtepompen beginnen bij de €4.000 en de duurste starten tussen €10.000 en €25.000. Een hybride warmtepomp kost tussen de €4.000 en €7.000. De prijzen zijn inclusief de installatie. De duurdere warmtepompen zullen een hoer rendement halen en hierdoor zal de terugverdientijd beperkt blijven.

 

Een voordeel van het investeren in een warmtepomp is dat er momenteel subsidies te verkrijgen zijn. De maximale subsidie bedraagt momenteel €2.500. De hoogte van de subsidie wordt bepaald door de soort warmtepomp die wordt gekocht. Hoe hoger het rendement van een warmtepomp, hoe hoger de subsidie zal uitvallen.

 

Terugverdientijd

De terugverdientijd is gemiddeld tussen de zeven en vijftien jaar. Voor een hybride warmtepomp is de terugverdientijd ongeveer acht jaar. De investering van €4.000 min de gemiddelde subsidie die krijgt, ongeveer €1.500, delen door de gemiddelde besparing van een hybride warmtepomp, ongeveer €300 per jaar, geeft de som van 4000-1500/300=8,33. Dit betekent een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer acht jaar en vier maanden.

 

Een warmtepomp cv laten installeren is dus in ongeveer acht jaar terugverdient en is nog goed voor het milieu ook. Een hybride warmtepomp stoot ongeveer 35% minder CO2 uit dan de standaard cv en HR ketels. Het is dus goed voor de portemonnee en het milieu.

 

 

Previous post:

Next post: