Artikelen en Persberichten

Deze website is een verzameling van een groot aantal artikelen en persberichten. De artikelen worden mbv ARTICULUS.nl op deze website geplaatst.

Wilt u ook persberichten over het internet verspreiden? Ga dan ook naar ARTICULUS.nl !

Is cafeine gevaarlijk?

mei 25, 2018

Heeft u de smaak van koffie weleens overwogen? Koffie is van nature bitter en over het algemeen worden bittere voedingsmiddelen niet lekker gevonden. Toch drinken de meeste mensen het elke dag. Vaak proberen ze dan de smaak te maskeren met melk en suiker. Wellicht drinkt u zelf uw koffie met jenever uit Schiedam? Dit bevestigd maar dat in principe de meeste mensen koffie niet zo lekker vinden. Mensen drinken voornamelijk koffie voor de bijwerkingen en extra stoffen in koffie zoals cafeïne. In een plant heeft cafeïne de functie ter verdediging van insecten. Voor mensen vormt cafeïne geen gevaar maar voor kleinere insecten kan de cafeïne een verlammend effect veroorzaken. Verder lokt het bijen naar de plant wat het bestuivingen proces bevorderd. In dit artikel leest u meer over cafeïne.

 

Sommige mensen gaan als een tiet na een kopje koffie, andere kunnen gerust de hele dag bij het koffieapparaat bivakkeren en geen effecten voelen. Het is namelijk zo dat bij regelmatig en gestructureerd consumeren van cafeïne, bijvoorbeeld in koffie of grote hoeveelheden cola, dat het effect langzaam afneemt. Zij moeten dus veel meer cups voor nespresso gebruiken om een effect te voelen. In andere woorden is er dus meer cafeïne nodig voor hetzelfde effect. Het kan zelfs zo ver gaan dat iemand verslaafd kan raken aan cafeïne. Let dus goed op uw naasten wanneer u merkt dat zij veel koffiedrinken. Ontwenningsverschijnselen uiten zich onder andere in hoofdpijn, rusteloosheid, slapeloosheid en diverse andere klachten.

 

te veel cafeine?

Een te grote hoeveelheid koffie kan ook dodelijke gevolgen hebben. Bijna alle stoffen hebben een bepaalde LD50, dit is de hoeveelheid van een stof die bij 50% van de gehele populatie tot de dood zal leiden. De dosis van cafeïne wordt geschat op ongeveer 150-200 mg per kilo lichaamsgewicht. In concrete woorden komt dit neer op ongeveer 90 koppen koffie. Daar zou u dus flink wat koffiecups voor nodig hebben. Echter hangt dit natuurlijk af van het lichaamsgewicht en de sterkte van de koffie.

 

Verder is interessant om te weten dat cafeïne een halveringstijd om af te breken heeft van ongeveer 5 uur. Dit houdt dus in dat als je om 10 uur 6 koppen koffie zou drinken, je om 3 uur nog steeds een hoeveelheid cafeïne van 3 kopjes in je bloed hebt.

Previous post:

Next post: