Artikelen en Persberichten

Deze website is een verzameling van een groot aantal artikelen en persberichten. De artikelen worden mbv ARTICULUS.nl op deze website geplaatst.

Wilt u ook persberichten over het internet verspreiden? Ga dan ook naar ARTICULUS.nl !

Hoe Google werkt

april 6, 2016

Iedereen kent Google, als internet gebruiker kom je er eigenlijk niet omheen. In Nederland gebruikt bijna iedereen de zoekmachine om te vinden wat ze zoeken. Hiermee heeft Google een belangrijke rol voor iedereen die het internet gebruikt: niet alleen is het een middel dat ervoor zorgt dat bezoekers de juiste informatie vinden, maar het zorgt er anderzijds ook voor dat websites gevonden woorden als zoekenden op zoek zijn naar informatie die zij aanbieden. Veel zoekers en website eigenaren vragen zich dan ook af hoe Google werkt en hoe ze er het beste gebruik van kunnen maken.

Het gedeelte voor zoekenden werkt precies zoals het eruit ziet: door in te voeren wat je zoekt (zogenaamde zoekwoorden) weet Google waar hij op moet letten. Vervolgens gaat hij in zijn database op zoek naar websites die veel overeenkomsten hebben met de ingevulde zoekwoorden en laat deze resultaten vervolgens zien. Dit is ook gelijk het belangrijkste voor website eigenaren, want hoe zorg je voor online vindbaarheid?

Het antwoord is dat je moet zorgen dat je website zo in elkaar gezet is dat het goed gelezen kan worden voor Google en dat je bovendien relevante, consistente inhoud moet aanbieden. Ook is het belangrijk dat je website genoemd wordt op andere websites. Dit samen wordt in vakjargon ok wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Maar hoe optimaliseer je het precies?

Een website moet de juiste woorden gebruiken, die overeenkomen met zoekwoorden die gezocht worden in Google en die relevant zijn voor jou. Denk bijvoorbeeld aan het woord ‘pet’ voor een pettenwinkel. Ook is het belangrijk dat er veel naar jou gelinkt wordt, want hierdoor gaat Google ervan uit dat je een belangrijke speler bent als het aankomt op jouw zoekwoord. Dit klinkt ingewikkeld en het goed doen is ook best ingewikkeld. Daarom is het aanbevolen om, voor het beste resultaat, een expert te raadplegen.

Previous post:

Next post: