Artikelen en Persberichten

Deze website is een verzameling van een groot aantal artikelen en persberichten. De artikelen worden mbv ARTICULUS.nl op deze website geplaatst.

Wilt u ook persberichten over het internet verspreiden? Ga dan ook naar ARTICULUS.nl !

Hier moet je op letten bij het kopen van een laadpaal

februari 20, 2019

Wil je een laadpaal kopen maar weet je nog niet zo goed waar je op moet letten? Bij een laadpaal kopen zijn er verschillende punten waar je op moet letten. De punten waar je op moet letten lees je in dit artikel zodat jij op zoek kan gaan naar de laadpaal die voor jou geschikt is.

 

Het model van de lader

Er zijn twee modellen laders die je kan kopen, het wandmodel of de echte laadpaal. Voor allebei de modellen moet in ieder geval een aparte groep in de meterkast worden gemaakt. Het belangrijkste waar je op moet letten als je gaat kiezen tussen een wandmodel of een laadpaal is de plek waarop je kunt parkeren met je auto. Als je een oprit hebt of je kan de auto langs de zijkant parkeren dan is een wandmodel een prima keuze.

 

Als je auto verder van de deur afstaat dan kan je beter voor een laadpaal gaan. Als je kiest voor een slim laadpunt wordt de stroomafname apart bijgehouden. In sommige gevallen kan je deze kosten declareren bij je werkgeven of als aftrekpost gebruiken bij de belasting. Er zijn ook slimme laadpalen waarop je kunt instellen dat alleen stroom van je zonnepanelen wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je helemaal geen extra kosten hebt.

 

De installatie van de laadpaal

Bij een laadpaal kopen is niet alleen de paal zelf belangrijk maar ook de installateur. Door te gaan voor een erkende installateur minimaliseer je de risico’s. De installatie zal dan deskundig en met garantie gebeuren.

 

Subsidie voor een laadpaal

Als je een laadpaal gaat kopen is de kans aanwezig dat je subsidie kunt krijgen. Er is fiscale ondersteuning van de overheid voor zowel de laadpaal als de installatie. Ook zijn er gemeentes en regio’s die laadpalen subsidiëren. Doordat de regelingen constant veranderen kan je het beste deze punten navragen bij je gemeente.

Previous post:

Next post: