Artikelen en Persberichten

Deze website is een verzameling van een groot aantal artikelen en persberichten. De artikelen worden mbv ARTICULUS.nl op deze website geplaatst.

Wilt u ook persberichten over het internet verspreiden? Ga dan ook naar ARTICULUS.nl !

Een consultant inschakelen

april 1, 2016

Als ondernemer kan het je soms voor de wind gaan, maar er zullen ongetwijfeld ook periodes zijn dat het minder gaat met het bedrijf of met het personeel. Eerst probeer je natuurlijk intern de oplossing te zoeken door met de managers te praten en meer te gaan coachen. Maar soms is het probleem niet vanuit het bedrijf op te lossen. Soms is het zelfs lastig om het probleem te identificeren. De managers kunnen ‘blind’ zijn geworden voor het probleem. Vaak is het dan aan te raden om een externe partij in te schakelen. Dit kan bijvoorbeeld een consultant. Die komt dan voor een kennismakingsgesprek langs bij het bedrijf en als het klikt kunnen jullie de samenwerking aangaan. Wat die samenwerking precies inhoudt kunnen jullie helemaal zelf bepalen natuurlijk. Dit kan zijn dat de consultant een paar uur per week meeloopt in het bedrijf om te observeren. Een frisse blik op het probleem kan soms al heel veel oplossen. Ook is het een mogelijkheid om de consultant full time mee te laten lopen en ook taken te geven. Echter moet je hierbij wel de juiste balans vinden. Managers of leidinggevenden vinden het over het algemeen al niet fijn als er iemand van buitenaf wordt ingeschakeld. Zij zijn dit toch als teken dat ze iets niet goed doen en kunnen het zelfs als een bedreiging opvatten.

Toch is het belangrijk om het bedrijf draaiende te houden en dan zijn dergelijke beslissingen soms niet te ontwijken. Er bestaan ook speciale tests voor dit soort vraagstukken. Men kan op vaardigheden worden getest, maar ook op de vitaliteit van het bedrijf. Dan worden de werknemers en organisatie gevraagd om een vragenlijst in te vullen en aan de hand daarvan wordt bepaald hoe vitaal het bedrijf is en op welke punten er winst geboekt kan worden. Carrierepoort biedt deze vitaliteitsAPK aan.

Previous post:

Next post: