Artikelen en Persberichten

Deze website is een verzameling van een groot aantal artikelen en persberichten. De artikelen worden mbv ARTICULUS.nl op deze website geplaatst.

Wilt u ook persberichten over het internet verspreiden? Ga dan ook naar ARTICULUS.nl !

Dit kunt u verwachten van Amsterdamse VvE beheerder

augustus 19, 2019

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat een VvE beheerder nou precies doet? In dit artikel leest u daar meer over! De VvE beheerder is een organisatie die het beheer en onderhoud van een bepaald wooncomplex op zich neemt. De eigenaren van de appartementen in het wooncomplex zijn dan ook automatisch lid van de VvE. Soms huurt een VvE een partij in die vervolgens de taken van het bestuur overneemt. Dit noemt men  VvE beheer. Bent u op zoek naar een VvE beheerder in de regio van Amsterdam? Dan bent u bij de Amsterdamse VvE beheerder aan het juiste adres. De Amsterdamse VvE beheerder is namelijk al meer dan 20 jaar toonaangevend binnen deze branche! In dit artikel zullen wij uitleggen wat een dergelijke partij voor u kan betekenen. 

Vereniging van eigenaren: de organen

De verenging van eigenaren bestaat uit een aantal organen. Deze organen kunt u vinden in de splitsingsakte van de Vve. Deze akte is meestal opgesteld naar een modelreglement. De organen die u hierin vindt zijn: Het bestuur, de vergadering, de kascommissie en de voorzitter van de vergadering. In hele oude splitsingsaktes kunt u ook de term “administrateur” tegenkomen. De administrateur is de ouderwetse benaming voor het bestuur van de VvE.  Als u dus de administrateur vindt in de splitsingsakte kunt u deze veranderen voor het “bestuur”.

Dit kan een VvE beheerder voor u betekenen

Een Vve beheerder is dus geen officieel orgaan van de VvE. Het is in de praktijk vaak een NV of BV die de taken van het bestuur overneemt. De taken die de VvE beheerder uitvoert worden bepaald door de vergadering (ALV). De VvE is dus vrij om te bepalen wat de taken van de beheerder zijn. Meestal bevatten deze taken het doen van de administratie, het regelen van de financiën en de incasso van servicekosten.

Previous post:

Next post: