Artikelen en Persberichten

Deze website is een verzameling van een groot aantal artikelen en persberichten. De artikelen worden mbv ARTICULUS.nl op deze website geplaatst.

Wilt u ook persberichten over het internet verspreiden? Ga dan ook naar ARTICULUS.nl !

De mogelijkheden met balkonhekwerk

maart 11, 2019

Wanneer je op zoek bent naar balkonhekwerk dan kom je erachter dat er veel verschillende soorten en mogelijkheden zijn. Afhankelijk van je wensen en stijl kan je kiezen uit een van deze soorten. De mogelijkheden die je hebt met balkonhekwerk worden in dit artikel besproken.

 

Balkonhekwerk

Het hekwerk dat rondom of op een balkon wordt geplaatst noem je het balkonhekwerk of de balustrade. Deze dient in eerste instantie ter bescherming. Omdat de balustrade hiervoor dient is het belangrijk dat deze stevig is en gemonteerd is door een specialist. Er zijn veel verschillende soorten, zo kan je kiezen tussen bijvoorbeeld hout, glas, kunststof of metalen hekwerken. Aan de hand van het materiaal kan er ook worden gekozen voor een stijl zoals een strak, modern balkon of meer richting het klassieke werk met bijvoorbeeld rondere buik-spijlen.

 

Vaak kan je het hekwerk geheel naar eigen smaak laten maken zodat de balustrade goed bij de woning past. Bij een boerderij zal je minder snel voor een glazen balustrade gaan dan bij een modern of nieuwbouw huis. Door toch te kiezen voor een afwijkende stijl kan je de uitstraling van je huis aanpassen.

 

Regelgeving rondom balkonhekwerk

Rondom het balkonhekwerk zijn een aantal vastgestelde regels die te maken hebben met bijvoorbeeld de hoogte van het hek. Een balkon hangt altijd boven de grond en wanneer er iemand van valt zal dit altijd nare gevolgen hebben. Hierom zijn een aantal veiligheidseisen gesteld. Als een balkon op lager dan 13 meter hangt moet de hoogte van het hekwerk minimaal 1 meter zijn. Hangt het balkon hoger dan 13 meter dan moet de hoogte minimaal 1,2 meter zijn. De maximale afstand tussen de spijlen is bepaald op 10 centimeter. Wanneer je kleine kinderen hebt is het verstandig om te gaan voor een nog kleinere afstand of om het hekwerk te bedekken met bijvoorbeeld wilgentenen zodat er niks tussendoor kan.

Previous post:

Next post: