Artikelen en Persberichten

Deze website is een verzameling van een groot aantal artikelen en persberichten. De artikelen worden mbv ARTICULUS.nl op deze website geplaatst.

Wilt u ook persberichten over het internet verspreiden? Ga dan ook naar ARTICULUS.nl !

Bijbaan is belangrijk

augustus 2, 2018

Als student lijkt het soms onmogelijk om tussen het drukke leven door te gaan werken. Toch is het zeer belangrijk. Probeer daarom ook om die vrije uurtjes te besteden aan het werken bij een leuk baantje. Dit is erg belangrijk om de volgende redenen:

Als eerste omdat het studenten leven gewoon heel duur is. Natuurlijk is het college en de boeken en alles wat daarbij hoort niet goedkoop. Vaak is het ook zo dat het niet meer handig is om thuis te wonen als de universiteit ver weg is van je woonplaats. Helaas is het huren van kamers tegenwoordig ook niet goedkoop. Door het afschaffen van de studiefinanciering moet je al het geld wat je leent later terug betalen. Het is dus belangrijk om dit zo laag mogelijk te houden. Door wat geld bij te verdienen met een baantje is dit mogelijk.

Verder is het handig om werkervaring op te doen. Je hoort vaak dat bedrijven op zoek zijn naar mensen met veel ervaring als je eenmaal klaar bent met je studie. Door te werken tijdens de studie heb je al een hoop werkervaring op gedaan. Vaak wordt je juist ook sneller aangenomen bijvoorbeeld in het ziekenhuis wanneer je geneeskunde studeert. Het is voor jezelf ook handig om alvast te wennen aan de sector waarin je later gaat werken. Zo kom je er ook achter wat je wel en niet leuk vindt en aan de hand daarvan kan je beter keuzes maken binnen je studie. Ook is het handig om connecties te leggen met collega’s om zo later tot een leuke baan te komen.

Daarnaast is het handig om een salarisberekening te laten doen door bijvoorbeeld een bedrijf zoals CBBS. Zo weet je zeker dat je genoeg verdient volgens alle regels en dat alles klopt. Want als student is het natuurlijk van belang om zoveel mogelijk geld uit je tijd te halen.

Previous post:

Next post: